Gyömbéres csirke kebab
- 6 csirkemell kicsontozva, lebőzörve, 3 centis falatokra vágva
- 2 kanál szójaolaj
- 2 kanál rizsecet
- 1 kanál cukor
- 1 teáskanál só
- 1 szár citromfű apróra vágva
- 2 teáskanál reszelt gyömbér
- 2 gerezd fokhagyma
- 4 zöldhagyma 3 centis darabokra vágva
- 1 kanál szezámmag, olaj nélkül megpirítva
Helyezd turmixba az olajat, ecetet, cukrot, sót, citromfüvet, gyömbért és fokhagymát. Addig keverd, amíg a citromfű apróra daraálódik (2-3 perc). Merd az egészet egy tálba, amiben a csirkeszárnyak voltak. Tedd az egészet a hűtőbe legalább 2 órára (a legjobb, ha előtte nap rakod el).
Felváltva szúrd bambusznyársra a húst és a hagymát. A nyársakat előtte 30 percre áztasd vízbe, hogy ne gyulladjon meg a grillen.
A grillsütőben mindkét oldalát süsd pirosra (6-8 perc alatt).
Tálaláskor hitnsd meg a szezámmaggal.